Dit is de website van De Lampenman. Mijn hobby is het restaureren en creëren van lampen. 

Van het merk Industria Rotterdam heb ik al diverse lampen door mijn handen gehad

Op zoek naar informatie over de lampen en de historie van dit bedrijf kwam ik erachter dat hier online bijna niets over te vinden is. Industria Rotterdam was een Nederlandse fabrikant welke lampen heeft geproduceerd van 1920 tot en met 2011. Dit bedrijf is vooral bijzonder doordat ze zich niet richten op massaproductie, maar specialist waren in maatwerk. Hierdoor kom ik nog regelmatig bijzondere lampen tegen met het logo IR, waarvan niet altijd te zeggen is wat de herkomst, leeftijd of gebruik is.

Omdat er online niets te vinden is over Industria Rotterdam, of Industria Technische Verlichting hoe het later genoemd werd, ben ik op zoek gegaan naar de benodigde bronnen om hier verandering in te brengen, deze website is het resultaat hiervan.

Hieronder een selectie van lampen welke ik heb gerenoveerd of gecreëerd. Alle lampen die ik door mijn handen krijg, komen  op mijn Facebook pagina, like deze pagina om op de hoogte te blijven.
Op zoek naar een specifieke lamp, of wil je juist meer informatie over een lamp die je zelf in je bezit hebt? Neem dan contact op.